Overwinning partuur Bergsma, Zijlstra en Triemstra

In de drie gekaatste partijen kreeg men welgeteld twee eersten tegen. Voor zowel opslager Marten Bergsma als voor achterinse Erwin Zijlstra was het de eerste zege in de hoofdklasse. Bergsma sloeg geweldig gevarieerd op. Had maar zeven missers waartegen over acht zitballen stonden. Erwin Zijlstra was de grote man in zijn partuur. In het achterperk sloeg hij vijftien maal boven en liet weinig tot geen bal zitten. Bovendien was hij een zekerheid aan de tweede opslag. Drie missers en vier zitballen waar vindt je vandaag de dag nog zo iets. Met bovenmeester Taeke Triemstra in een sturende en leidende rol en succes was zaterdag verzekerd.  In de finale die eigenlijk geen finale was werd in reuze stappen afstand genomen van Jan-Dirk de Groot, Hijlke Bruinsma en Jouke Bosje. Men deed eigenlijk niet zoveel fout maar trio Marten Bergsma sloeg toe wanneer het maar even kon . Eenmaal gebeurde dat op zes gelijk, viermaal op 6-4 en eenmaal op 6-2. Bovendien kreeg trio Jan-Dirk de Groot driemaal een schone vier voorsprong maar alle drie keren ging het bordje alsnog verloren. Bergsma en Zijlstra waren oppermachtig aan de stuit en in het perk heersten Triemstra en Zijlstra. In ruim dertig minuten was het over en uit. Op 5-0 en 6-4 kon Jouke Bosje de snelle bal van Bergsma niet afdoende verwerken.

 

1e prijs: Partuur 10
Marten Bergsma MINNERTSGA
Taeke Triemstra SINT JACOBIPAROCHIE
Erwin Zijlstra EASTERLITTENS

2e prijs: Partuur 5
Jan Dirk de Groot DRIEZUM
Hylke Bruinsma MINNERTSGA
Jouke Bosje LEEUWARDEN

3e prijs: Partuur 4
Johannes van der Veen PIETERSBIERUM
Renze Hiemstra SINT JACOBIPAROCHIE
Daniël Iseger LEEUWARDEN